Warning: mysql_real_escape_string() [function.mysql-real-escape-string]: Access denied for user 'ODBC'@'127.0.0.1' (using password: NO) in C:\domains\slaaptgijnog.nl\wwwroot\slaaptgijnog\wp-content\plugins\easy-contact-forms\easy-contact-forms-database.php on line 152

Warning: mysql_real_escape_string() [function.mysql-real-escape-string]: A link to the server could not be established in C:\domains\slaaptgijnog.nl\wwwroot\slaaptgijnog\wp-content\plugins\easy-contact-forms\easy-contact-forms-database.php on line 152
Straling – Slaapt Gij Nog?

Terug naar Technologie.

Straling

 

Jarenlang is er gezegd dat GSM, DECT telefoons en UMTS niet schadelijk zijn voor onze gezondheid. In een wereld waar economische belangen voorrang krijgen op de gezondheid van ons allen moet je dus altijd kritisch blijven kijken naar nieuwe technische ontwikkelingen daar sommige produkten nu eenmaal onder druk van economische redenen te snel op de markt worden gezet zonder lange termijn studies mbt de risico’s voor de gezondheid.Een goed voorbeeld is de Zweedse studie hieronder. Twee jaar geleden werd de voorloper van dezelfde studie altijd gebruikt als voorbeeld dat er geen risico’s mbt hersentumoren waren. Maar nu twee jaar later er toch een andere conclusie naar voren komt blijft de media verdacht stil, bang om de telecom adverteerders af te schrikken misschien, zijn zij nog de waakhonden van de samenleving of meer een doorgeefluik van de fabrikanten ?Ik ben één van de weinige mensen zonder DECT telefoon en GSM in Nederland maar ben bereikbaar via email, post, fax en gewone telefoon.
Voor mij voldoende. Maar veel mensen willen continue bereikbaar zijn en moeten zich er wel bewust van zijn dat er steeds meer wetenschappers komen die beweren dat zenders in de buurt van je hoofd een bepaald risico inhouden. Uiteraard uw eigen keuze maar het gaat mij er om dat je ook die kant van het verhaal kent.

Verder ken ik genoeg verhalen van mensen die gek worden van de straling van zendmasten, UMTS masten, Dect telefoons en politie mensen die gebukt gaan onder nieuwe communicatie systemen zoals C2000. Ik ben gek op pinda’s en aardbeien maar weet dat er duizenden mensen zijn die ze niet verdragen. Zelfde verhaal voor straling. De ene persoon zal daar wel gevoelig voor zijn en de andere niet. Gelukkig zijn er steeds meer flatbewoners die het via de rechter lukt de UMTS mast van hun flat te krijgen. Ook de directeur van de scheepvaartschool in Enkhuizen moest de nodige strijd leveren maar het is hem gelukt.

Heb je gauw hoofdpijn, ben je snel vermoeid verdiep je dan eens in electrostress en vermijdt draadloze apparatuur in je woon- en slaapkamers. Laat electronica niet je leven vergallen. Niet iedereen verdraagt het frequentie bombardement op zijn hersenen. En je kunt heel goed leven zonder GSM of DECT, houd je weer wat geld over voor hoogwaardige voeding……….