Warning: mysql_real_escape_string() [function.mysql-real-escape-string]: Access denied for user 'ODBC'@'127.0.0.1' (using password: NO) in C:\domains\slaaptgijnog.nl\wwwroot\slaaptgijnog\wp-content\plugins\easy-contact-forms\easy-contact-forms-database.php on line 152

Warning: mysql_real_escape_string() [function.mysql-real-escape-string]: A link to the server could not be established in C:\domains\slaaptgijnog.nl\wwwroot\slaaptgijnog\wp-content\plugins\easy-contact-forms\easy-contact-forms-database.php on line 152
Gezondheid een informatieprobleem? – Slaapt Gij Nog?

Terug naar Voeding

Gezondheid een informatieprobleem?

“Voeding is niet het hoogste goed, maar het is de voedingsbodem waarop het belangrijkste in het leven, groeien of bederven kan”

Wat staat ons allemaal te wachten als we op deze manier doorgaan? Wat is ons lot?

Het is een triest vooruitzicht….

In bijna ieder huishouden is wel iemand die zijn/haar gezondheid heeft verloren. Men is zich er niet van bewust dat het aantal chronische zieken in Nederland vors stijgt.

Hoe kan dit? Waar ligt het aan?

 

Gezondheid is een informatieprobleem. Onwetendheid over de ware oorzaken van een ziekte.

 

De artsen leren in hun opleiding niet het verband tussen gezonde voeding en ziekten. Symptomen van een ziekte bestrijden ze d.m.v een pilletje of een poedertje, het liefst het pilletje dat economisch het beste uitpakt.

Maar iedere ziekte heeft een oorzaak, ook wanneer ze onbekend zijn. Alleen een behandeling, die rekening houd met de oorzaken zorgt voor genezing.

 

Ondanks de medische vooruitgang is er toch een toename van ziekten

De industriële revolutie loopt parallel met het optreden van de welvaartsziekten.

 

Zelfs de medische wetenschap heeft “voordeel” bij deze technische vooruitgang. De ontdekking van ziektekiemen heeft de oorsprong van een aantal infectieziekten verduidelijkt.

De farmaceutische industrie heeft geneesmiddelen geschapen die bijdragen aan het beheersen van vele infectieziekten.

 

I.p.v de infectieziekten die er vroeger waren (pest, tyfus, cholera, tuberculose etc) zijn nu andere ziekten zich aan het verspreiden. Er is een enorme gezondheidsverslechtering.

98% van de 7 jarige kinderen heeft tandcariës!

 

Gebitsverval is de beste graadmeter voor de gezondheid.

Dit uit zich in 2 vormen

 1. tandcariës   – in of op de tand zelf
 2. Paradentose. Het weefsel waarin deze ziekte optreedt, heet het parodontium of tandbed.

Dit omvat het tandvlees het wortelvlies en de tandkas. De tanden liggen in deze structuren verankerd.

Beiden hebben dezelfde oorzaak; verkeerde voeding.

Zelfs het soort voedsel van de vorige generatie is in de tanden waarneembaar. (degeneratie)

 

Verkeerde voedselkeuze als oorzaak van ziekten en kwalen.
Om goed te kunnen functioneren moet ons lichaam geregeld “bijtanken”, want er wordt steeds voedsel verbruikt om energie te leveren, lichaamsfuncties te laten plaatsvinden, reparaties uit te voeren en er worden voorraden aangelegd die indien nodig kunnen worden aangesproken.

Dit gebeurt ons leven lang dag en nacht, wij vinden het zo vanzelfsprekend dat we er niet bij nadenken.
Neem de volgende vergelijking; onze auto, als we daar verkeerde benzine en olie in gooien dan gaat iets mis!!! Dit snapt iedereen.                                                                                                                                                                                                            Zo gaat het ook in ons lichaam. Het is belangrijk wat we eten om ons lichaam van de nodige voeding/benzine te voorzien.

Nog geen eeuw geleden aten de mensen anders dan nu. Ze leefden dicht bij de natuur en de voeding was heel natuurlijk.
De “natuur”mensen aten veel granen, fruit, groenten, noten en zaden. ‘Welvaartsziekten” kwamen niet voor en ze gingen met hun eigen gebit het graf in. Vandaag de dag is dit een uitzondering!
Geleidelijk aan is voeding een industrieproduct geworden en de marketing zorgt ervoor dat bij mensen de behoefte wordt gekweekt om stoffen toe te dienen die niet nodig zijn om het lichaam in stand te houden!

Denk aan:

 • Fabriekssuikers en voeding waar dit aan toegevoegd is.(snoep, chips, frisdranken, enz.)
 • Bloem en producten hiervan.
 • Geraffineerde fabrieksvetten (margarine, gewone olie)
 • Sappen en gekookt fruit.

Door dit voedingspatroon treedt een verandering op in het evenwicht van het lichaam.

Wij gooien verkeerde benzine in onze tank en verkeerde olie in onze motor. Wij vervuilen, langzaam maar zeker worden de gevolgen hiervan zichtbaar in de vorm van ziekten en kwalen.

 

Volwaardige voeding is voedsel in zijn meest natuurlijke staat, waaraan de mens zo min mogelijk bewerkingen heeft gepleegd.

Voeding die zo natuurlijk mogelijk is. Zonder fabrieksmatige toevoegingen. Hoe minder bewerkt en verser het is hoe vollediger. (beter)

We maken onderscheid tussen levens- en voedingsmiddelen.

Voedingsmiddel:

Het eten van verhit, geconserveerd en kant- en klaar maaltijden is voldoende om in leven te blijven, maar niet voldoende voor het behoud van de gezondheid! Het gaat er niet om het leven meer jaren te geven, maar hoe meer jaren te leven

Een onbewerkt levensmiddel, is niet alleen noodzakelijk om in leven te blijven, maar ook van essentieel belang voor het behoud van de gezondheid.

De levensmiddelen die de natuur ons bied bevatten naast voedingsstoffen de juiste hoeveelheid natuurlijke vitaalstoffen

Hoe natuurlijker/zuiverder de voeding is hoe waardevoller.

 

Belangrijk is de kwaliteit van het eten.

 • Onverhitte granen
 • salade
 • groente en fruit

leveren kwalitatief hoogwaardige natuurlijke eiwitten.

Ongeveer de helft van je dagelijkse voeding moet onverwarmd zijn.

De andere helft mag wel verwarmd worden.

 • zelfgebakken brood,
 • groente,
 • aardappelen,
 • macaroni zonder eiwitten
 • pizza
 • taarten

Hiervan kan iedereen zoveel eten totdat hij/zij vol is. Wel is het belangrijk om vooraf rauwkost te eten.!!

De mensen worden niet goed geïnformeerd, men neemt zelf niet de verantwoordelijkheid voor zijn/haar gezondheid. “Het is niet erg als ik ziek word, de verzekering betaald wel!” Het geld wat je maandelijks betaald aan je verzekering ben je kwijt of je moet het “geluk” hebben ziek te worden. Het voordeel is dat je iets van je geld terug ziet!!

Men koopt zijn/haar gezondheid….. zowel bij de verzekeringsmaatschappij als in de winkel.

De dokter is niet afhankelijk van statistische onderzoeken om te beseffen dat we een gezondheidscrisis tegemoet gaan. Zijn carrière is belangrijker!

 

Het altijd weer zorgelijk om te horen hoeveel mensen het volste vertrouwen hebben in hun huisarts als het gaat om de rol van voeding en gezondheid.

Dit is vreemd, ze hebben er immers niet voor geleerd. Als ze in hun studie 4 uur aan voedingsleer hebben besteed, is het veel.

Toch merken we nog vaak een bepaald verzet als het gaat om ons voedingspatroon.

Een voedingspatroon waardoor klachten verminderen of helemaal verdwijnen!

Het geloof in de witte jassen maffia is erg groot en maakt deel uit van overtuigingen, en tja die jas heb ik niet..

 

Bovendien denken medische specialisten dat ze op een voetstuk staan, en willen niets weten van alternatieve voedings-methoden om een gezonder lichaam te krijgen.