↑ Terug naar Ons lot!

ALS (Amyotrofische laterale sclerose )

ALS Icebucket Challenge???
Of ga je de ECHTE UITDAGING aan!!

Wat zijn de oorzaken van de ziekte en hoe kan deze behandelt worden. ice bucket ALS

ALS is een degeneratieve ziekte in je wervelkolom.
Het is een vergelijkbare ziekte als MS (Multiple Sclerose)

Volgens de meest recente gegevens van het ALS Centrum Nederland zijn er in Nederland tussen de 1000 en 1500 ALS-patiënten. ALS is een progressieve neurologische aandoening met een aangrijpend ziektebeeld. De ziekte tast zenuwcellen in de hersenen en het ruggenmerg aan die verantwoordelijk zijn voor het aansturen van vrijwillige spieren. Daardoor treden onder andere spierzwakte, spasticiteit, verlamming, spraak- en slikproblemen, en ademhalingsmoeilijkheden op.
De meeste mensen met ALS komen te overlijden als gevolg van het falen van de ademhaling of longontsteking.

Er bestaan geen medicijnen die ALS kunnen stoppen of genezen. Echter, uit onderzoek blijkt dat oxidatieve stress een rol speelt bij de ontwikkeling van de ziekte. Ook is al langer bekend dat personen die veel antioxidanten tot zich nemen een verminderd risico hebben. Onderzoekers hebben nu gekeken of de antioxidanten vitamine C en carotenoïden het risico op ALS kunnen verminderen. Carotenoïden zijn een bron van vitamine A en zijn verantwoordelijk voor de rode, oranje en gele kleur van groente en fruit. Ze komen onder andere voor in spinazie, (boeren)kool en wortelen. De consumptie
Van volwaardige voeding kan bijdragen aan de preventie of vertraging van ALS.

Wij adviseren de volwaardige manier van eten aan, rijk aan essentiële voedingsstoffen, zodat de ziekte langzaam voortgang heeft of zelfs een stilstand kan worden bereikt.

Vermeiden van ALLE fabrieks voeding, in het bijzonder fabriekssuikers, fabrieksvetten, witte bloem en alle producten die hier van gemaakt zijn.
Net zoals MS is een groter aandeel van rauwe voeding, volkoren producten en onverhit graan noodzakelijk.
volwaardige voeding

Een bak met ijswater maakt je niet beter, zorgt er niet voor dat de ziekte vertraagt of tot stilstand komt.
Grijp de uitdaging aan!!! Eet zo volwaardig als mogelijk!! Probeer het!!