↑ Terug naar Recepten

Lekkers

bramentaartbanner

-A-

Avocado choco mousse
Appeltaart met Crème

-B-

Banaan met cacao en noten
Bramentaart (frambozen of blauwe bessen)
Brownie (RAW)

-C-

“Cheesecake” (raw)
Chocolade , Pinda Bananenijs
Chocolade bonbon (raw)

Chocolade reep/bonbon (raw)

Chocokoek (raw)
Chocolade caramel taart (RAW)
Chococrème 

 

-K-

Kruidnoten  (pepernoten)

-N-

Noten bonbon

-P-

Pepernoten (kruidnoten)

-S-


Superfood bonbon

-T-

Tarwe Bolletjes (Binnen 30 minuten vers gebakken op tafel!!)

-V-

Vruchten bonbon
Vanille crème
Vlierbloesemsap
Volwaardige oliebollen
"cheesecake"  RAW

“Cheesecake” RAW

Ingrediënten: Voor de bodem 50 gram geweekte amandelen 50 gram geweekte hazelnoten 2-3 eetlepels rauwe cacao 150 gram dadels snufje zeezout Voor de vulling 100 gram kokosolie 300 gram geweekte cashewnoten 120 gram koudgeslagen honing biologische vanillepoeder Sap en rasp van 1 citroen Topping 300 gram bevroren aardbeien 2 eetlepels honing Bedek de bodem van …

Bekijk pagina »

appeltaart-met-creme1kopie1

Appeltaart met Crème

Ingrediënten Kruimeldeeg:                                                        250 gr versgemalen volkorenmeel 1 mp zeezout 2 mp kaneel 1 tl bakpoeder 1 ei 80 gr honing 70 gr roomboter   Bedekking: 600 gr Appels 2 mp kaneel   Crème: 2 eidooiers 100 gr Honing 125 gr Zure room 25 gr volkorenrijst 1 el Rum 40% 2 eiwitten 1 snuf zeezout   …

Bekijk pagina »

Avocado bananen choco mousse

Avocado choco mousse

Ingrediënten:         1 a 2 goed rijpe bananen 1 rijpe avocado 1 eetlepel cacaopoeder naar smaak 1 tl honing Even in de blender of met de staafmixer pureren   minstens 1 uur in de koelkast   Jummie!

Bekijk pagina »

Banaan met Cacau.

 

Bekijk pagina »

bramentaart

Bramentaart (frambozen of blauwe bessen)

Ingrediënten       Kruimeldeeg 250 gram vers gemalen graan 2 mp bakpoeder 1 mp vanille Rasp van 1 citroen 1 mp zeezout 1 ei 80 gram honing 80 gram roomboter   Beslag 4 el haver vlokken 650 gram bramen  schoongemaakt (frambozen, blauwe bessen etc.)   Strooisel 200 gram vers gemalen tarwe 1 tl kaneel 1 mp vanille …

Bekijk pagina »

brownie

Brownie (raw)

Deeg 3 tl kokosolie 100 gram cacao 150 gram volkorenrijst 125 gram walnoten 125 gram hazelnoten 125 gram amandelen 75 gram honing (koud geslingerd)   Kokosolie op een laag vuurtje laten smelten De noten malen. (afzonderlijk van elkaar) De rijst even “schrotten” in de blender Alle ingrediënten voor het deeg met elkaar mengen (in bv …

Bekijk pagina »

chococreme

Chococreme

Ingrediënten 200 gram zonnebloempitten 250 gram biologische slagroom 2 EL biologische koud geslingerde honing 2 EL cacao Snufje vanillepoeder De zonnebloempitten 3 tot 4 uur onder water zetten (net onder het waterniveau, niet meer toedienen dan nodig) Vervolgens met het inweekwater en de overige ingrediënten in de blender tot een creme pureren. Deze creme is …

Bekijk pagina »

chocokoek

Chocokoek (RAW)

Ingrediënten   Bodem 100 gram hazelnoten 200 gram dadels 100 gram kokosschaafsel Top 100 gram cashewnoten 50 gram pompoenpitten 50 gram zonnebloempitten 150 gram dadels 6 eetlepels cacao 3 eetlepels honing 175 ml water Je doet bakpapier in een boterkoekvorm of taartvorm van  Ø 24 of 26 cm. Hazelnoten, dadels en kokosschaafsel mixen in keukenmachine of …

Bekijk pagina »

bananenijs

Chocolade , Pinda Bananenijs

Ingrediënten voor 1 portie: 1 banaan (zo’n lekkere rijpe) deze snij je in stukken en leg je een aantal uren in de diepvries. Deze haal je 10 minuten voordat je je ijs wilt maken er weer uit. Zodat je blender of staafmixer niet kapot gaat 😉  Als je er altijd voor zorgt dat je minimaal …

Bekijk pagina »

chocolade bonbon

Chocolade bonbon (Raw)

ingrediënten:    22 dadels 150 gram kokosolie in een kopje of glas smelten in een bak met warm water 50-75 gram cacaopoeder Meng alles in de keukenmachine, en giet het in een ijsblokjesvorm (siliconen) na een paar uur in de vriezer staan is het chocola. Daarna kun je het in de vriezer bewaren, kokosvet wordt zacht …

Bekijk pagina »

slaaptgijnog.nl

chocolade caramel taart (RAW)

Ingrediënten :                    Voor de bodem: 300 gram amandelen (met velletje) 250 gram dadels (liefst grote en zachte, bijvoorbeeld Medjoul dadels) Voor de karamel: caramel: 175 gram dadels (of rozijnen) 230 ml water, of zo veel als je nodig hebt om een karamelachtige substantie te krijgen 2 theelepels chia zaadjes 1 theelepel honing 1/8 theelepel zeezout …

Bekijk pagina »

chocoladerepen

Chocolade repen / bonbon (Raw)

Ingrediënten        200 gram cashewnoten 200 gram ontpitte dadels 20 gram cacaopoeder (raw) 20 gram cacao nibs   Doe de cashewnoten in de blender totdat ze fijngemalen zijn voeg de dadels en cacaopoeder toe en blender er een mooi beslagje van. Haal het uit de blender en kneed het samen met de cacao nibs tot  een …

Bekijk pagina »

dadel walnoot cake

Dadel/Walnoten cake

Ingrediënten * 40 gram roomboter * 100 gram dadels in stukjes gesneden * half tl. zout * geraspte schil van een halve citroen * 100 ml sterrenmix thee * 70 gram honing * 1 klein ei * 125 gram versgemalen tarwe * 25 gram walnoten   Verwarm je oven voor op 180 graden, vet je …

Bekijk pagina »

Frambozen Hennep Ijs

Frambozen Hennep ijs

Ingrediënten        • 1 Banaan • 4 Eetlepels gepelde hennep zaadjes. • 200 Gram bevroren frambozen • 1,5 kop water Combineer alle ingrediënten in de blender en blend alles tot een egale massa. Hennepzaadjes bevatten zeer veel eiwitten die je kind nodig heeft voor de ontwikkeling. De banaan en de frambozen zorgen voor de heerlijke zoete …

Bekijk pagina »

kruidnoten

Kruidnoten (pepernoten)

Ingrediënten                        300 gram  versgemalen volkorenmeel 1 afgestreken tl. bakpoeder 160 gram roomboter 100 gram koudgeslingerde honing 1-3 afgestreken tl. speculaaskruiden (naar smaak) 1-2 tl. kaneel (naar smaak)   Meng meel, bakpoeder, speculaaskruiden en kaneel in grote kom door elkaar. Voeg de roomboter en honing toe en kneed met je handen tot een samenhangend deeg. Haal …

Bekijk pagina »

notenbonbon

Notenbonbon

Ingrediënten 50 gram Pistache noten 50 gram macadamia noten 50 gram cashew noten +/- 8 medjoul dadels Hak eerst alle noten en voeg vervolgens de dadels toe en blender totdat het een egale massa is. Draai er vervolgens balletjes van, en rol deze door de kokos. recept: Meinou Werkhoven

Bekijk pagina »

superfood bonbon

Superfood bonbon (RAW)

Ingrediënten 6 dadels (zonder pit) 30 gram walnoten 15 gram pompoenzaden 1 el cacao 10 gram cacao nibs 10 gram goji bessen 2 el pindapasta (zonder zout) 2 el kokos olie Gooi nu alle ingrediënten behalve de nibs in een blender en mixen maar. Doe er als laatste de nibs bij en mix nog even …

Bekijk pagina »

vanille creme

Vanille crème

Ingrediënten:     200 gram cashewnoten of zonnebloempitten 100 gram biologische slagroom 1-2 el Honing (koudgeslingerd) 1 Mp vanillepoeder (vers of potje) Beschrijving: De cashewnoten of zonnebloempitten een aantal uren onder water zetten (water toevoegen totdat de pitten of noten net onder water komen te staan) Vervolgens pureer je alle ingrediënten in een blender tot een mousse. …

Bekijk pagina »

zeef

Vlierbloesemsap

Ingrediënten:                                             2 citroenen, 1 geperst, 1 in grove stukken stuk of 10 vlierschermen (gewassen) 2 liter water 1 El Honing (naar smaak) Bereidingswijze: Doe alles in een grote pan bij elkaar en laat het een nacht in de koelkast staan. Zeef alles door …

Bekijk pagina »

volwaardige oliebol

Volwaardige Oliebollen

  Ingrediënten:       250 gram tarwemeel (versgemalen)2 gram zout20 gram verse gist (of een snufje gedroogde gist)    circa 2,5 deciliter lauw water50 gram krentensap van een halve citroen 50 gram rozijnen olie om in te bakken Bereiding Los het gist op in het water en meng het kort. Doe het volkorenmeel erbij en …

Bekijk pagina »

vruchtenbonbon

Vruchten bonbon

Vruchtenbonbon Ingrediënten: 150 gram haver 1 sinasappel 250 gedroogd fruit.  (rozijnen, dadels, pruimen, vijgen, abrikozen) 1 El honing (koud geslingerd) 1 El geraspte kokos Maal de haver (niet fijn, niet grof).  Pers de sinasappel en voeg hier je fruit bij. Laat het 15 minuten staan.  Voeg  het fruit en sap in je blender en maal …

Bekijk pagina »