↑ Terug naar Ons lot!

Osteoporose

Osteoporose (poreuze botten)

Osteoporose ontstaat niet door gebrek aan kalk!! Maar door een aanmaak probleem van kalk door het organisme.

Osto (grieks) – botten

Poros (grieks) – opening

Osteoporose  betekend vrij vertaald dus poreuze botten.

osteoporose5

Osteoporose heeft zich in de laatste decennia ontwikkeld tot een volksziekte.

Een volksziekte waar veel mensen aan “verdienen”;  Apotheken, ziekenhuizen, verzekeringen, kuuroorden, voedingsindustrie en natuurlijk de big pharma.

Omdat de patiënt wederom als proefkonijn word gebruikt en/of misbruikt is er over de werkelijke oorzaken van hun ziekte niets bekend. Dit word in het ongewisse gelaten. Zou het onverantwoord zijn geweest jullie hierover niet in te lichten?

 

Osteoporose. Het gaat hier echter om een verschijnsel van het bewegingsapparaat welke alleen waarneembaar is met röntgendiagnose.

 

Ziekten aan het bewegingsapparaat zijn voedingsgerelateerde welvaartsziekten. Helaas word hier in de reguliere geneeskunde geen rekening mee gehouden.

 

De gebruikelijke leus dat de osteoporose door het consumeren van melk (vanwege zijn calciumgehalte) zou verbeteren, is niet op waarheid berust.

Voor de een ontstaat osteoporose niet door een gebrek aan kalk, maar door het nuttigen van kalk. Voor ander ligt de oorzaak in het jarenlang nuttigen van voeding waar geen/weinig vitale stoffen in te bekennen zijn. Indien je jarenlang tekorten van vitale voeding (biologische werkstoffen / vitaminen & mineralen) hebt leid dit o.a naar stofwisselingsstoringen aan je skelet.

Men kan de osteoporose in zekere zin vergelijken met rachitis* waarbij de botten eveneens moeilijk calcium kunnen opnemen. (*Engelse ziekte; aandoening a/h skelet, deze begint in de kinderjaren door een tekort aan vitamine D. oa het ontstaan van kromme benen)

Zo heeft het noch bij rachitis noch bij osteoporose zin om calciumpreparaten te nemen. Alleen een voeding welke vitamine D bevat, kan osteoporose genezen/voorkomen.

 

Misleidend is het dat de indruk word gewekt dat men melk nodig heeft om het calciumgebrek te dekken..

In de natuur voorkomende levensmiddelen bevatten genoeg calcium en tegelijkertijd ook de benodigde vitaminen voor verwerking in het organisme.

 

Door tegenstanders van de volwaardige voeding (voedingsmiddelen- en/of farmaceutische industrie) word geopperd dat het in de volwaardige voeding voorkomende fosfaat (bijv. in graan) de opname van calcium verhindert. Dit idee komt voort uit het laboratorium.

In het menselijk lichaam loopt de intermediaire metabolisme (stofwisselingsprocessen) anders als in het laboratorium.

Krat-met-groenten-en-fruit-e1340194475676

Natuurlijk hindert de fosfaat in het lichaam niet het gebruik van calcium, maar hebben zij bepaalde taken.

Zo speelt calciumfosfaat in de stofwisseling een belangrijke rol, niet alleen in de botten maar in elke cel!

Aangezien de oorzaken van osteoporose liggen in het jarenlange “ondervoeden” (voeding met weinig biologische werkstoffen), kan men de ziekte verbeteren door het vermijden van deze voeding voor een langere tijd.

 

Door een z.g.n dichtheidsmeting van de botten komt geen exacte diagnose te voorschijn. De botdichtheid is (afhankelijk van het type) anders geen betrouwbare diagnose.

Maar osteoporose is toch een ouderdomsziekte? Daar krijgt ieder vroeg of laat mee te maken? Vanaf je 30e gaat alles toch achteruit; je organen, botten etc. NEE!!  Dit is niet het “normale” verouderingsproces, maar een ziekelijke voortgang.

 

Indien je jarenlang tekorten van vitale voeding (biologische werkstoffen / vitaminen & mineralen) hebt leidt dit o.a naar stofwisselingsstoringen aan je skelet.

Er bestaat veel medicatie wat men kan gebruiken voor broze botten, deze worden voornamelijk toegediend als men ouder word. Wanneer oude mensen vallen en hun botten breken, heeft dit niets met ouderdom te maken, maar met het feit dat deze mensen voor een langere tijd vitaminetekorten hebben door het eten van de zogenaamde “welvaartsvoeding”  (fabrieksvoeding, suiker, witte bloem producten, etc.).  Aangezien alle voedingsgerelateerde ziekten een lange aanlooptijd nodig hebben, kunnen ziekten in een periode van 20 jaar verraderlijk en ongemerkt te voorschijn komen.  Het komt niet door de ouderdom, maar in de ouderdom!

 

Ter voorkoming&genezing; voeding eten die veel vitamine D bevat. Levertraan is aan te bevelen.

Elk in de natuur voorkomend levensmiddel bevat genoeg Calcium en tegelijkertijd ook de nodige vitamine voor de omzetting, verwerking en het aanmaken naar lichaamseigen Calcium.

 

Melk is wetenschappelijk bewezen onzin, omdat het bij Osteoporose niet om kalk op zich gaat maar om de aanmaak, omzetting en de verwerking ervan.

 

1

Uit een z.g. botdichtheidsmeting kan geen betrouwbare diagnose gesteld worden. Oa omdat de dichtheid voor ieder mens (persoonlijk) anders is. Omdat dichtheid niets over hardheid en kwaliteit zegt!! Kan iemand met Osteoporose hele sterke botten hebben.

Deze meting is een bewuste misleiding van patiënten. Belangrijk is welke bezwaren iemand heeft, en alleen daar kun je als arts een behandeling op richten.

 

2

Osteoporose gaat vaak samen met artrose/artritis. Het is in meer dan 50% een foute diagnose!!

Het betreft meestal het hele bewegingsapparaat. (spieren, zenuwen, banden, bindweefsel en botten)

Behandelen met hormonen is misdadig, het doet niets voor de Osteoporose en brengt veel bijwerkingen elders in het lichaam.

Bij Osteoporose in de voeten(sudeckse) is naast de basis vitaalstofrijke voeding onderbeen baden met oplopende temperaturen aan te raden. Belangrijk is het het vermeiden van fabriekssuikers, dierlijke eiwitten; melk, yoghurt, kwark, kaas, worst, vlees, vis, ei, etc..

 

3

Denk er vooral aan dat een symptoom zoals Osteoporose nooit op zichzelf staat. Als iemand een probleem heeft betreft het altijd het geheel; hele lichaam, geest en ziel.

Het skelet is onze mineraalreserve die door het lichaam wordt aangesproken als er elders in het lichaam tekorten zijn.

Dit bewijst dat iemand tientallen jaren dagelijks belangrijke biologische Werkstoffen tekort komt.

Alle ziektes aan het bewegingsapparaat waar Osteoporose slechts een van is, hebben gemeenschappelijk een tekort aan levensmiddelen

De natuur blijft vragen om echte levende voeding, als dat niet komt wordt eerst het eigen bewegingsapparaat aangesproken. De meest voorkomende ziektes zijn aan het bewegingsapparaat, waaronder het skelet. Dit bewijst dat er massaal verkeerd gegeten word. Voor hart/vaatziekten, allergieën, astma, reuma, enz…. geldt hetzelfde.

 

Geen mens ter wereld kan zichzelf zijn als hij de grenzen van z’n beperkingen te buiten gaat. Binnen die grenzen ligt onze grootste kracht, onze waarheid en het leven.