↑ Terug naar Ons lot!

Eczeem

Eczeem –huiduitslag

Kunt u mij vertellen wat eczeem is en hoe je dit op een natuurlijke manier kunt behandelen?

Vandaag de dag worden alle eczemen ten onrechte “neurodermitis” genoemd.(=huidaandoening met lichte zenuwstoornissen)

Maar in werkelijkheid gaat het hier om een stofwisselingsziekte; Eczeem. eczeem

Het begrip neurodermitis is fout, aangezien het niet om een zenuwziekte (neuro) gaat en ook niet om een ontsteking (itis).  Een behandeling aan het zenuwgestel is daarom zonder succes. Ook is een behandeling met ontstekingsremmende stoffen om de ontsteking te elimineren eigenlijk een symptoomverlichting.

Het grootste succes bij de behandeling van eczeem brengt de strikte vermijding van de oorzaak, namelijk dierlijke eiwitten in de vorm van melk, yoghurt, kwark, kaas, eieren, worst, vis, en vlees. Dit alleen is al voldoende om een aanzienlijke verbetering en zelfs genezing te bereiken.

Wij adviseren u om een derde van de dagelijkse voeding , rauw te nuttigen. Hoe hoger dit aandeel, hoe groter het gevolg. In hardnekkige gevallen adviseren wij voor een aantal weken alleen maar rauwe voeding te nuttigen.

Uit onderzoek is gebleken dat naast goed eten een wekelijks bezoek aan de sauna een goede aanvulling is.  Een behandeling met een hormoonzalf (cortison) werkt niet, aangezien je dan alleen de symptomen onderdrukt. Genezing is alleen mogelijk indien je de werkelijke oorzaak aanpakt. Aangezien de hulpstoffen van de reguliere zalfjes de eczeem onderhoud, moet u hier zo snel mogelijk mee gaan stoppen!

Als de ketting der gewoonten word doorbroken en men consequent dierlijke eiwitten vermeid, volwaardig gaat eten en geen zalfjes meer gaat gebruiken,  kunt u rekenen op een verbetering/genezing van uw huid. hormoonzalf

Heeft de genezing plaatsgevonden en valt de patiënt in zijn oude gewoonten terug, laat ook de huid zijn zwakke punt weer zien. Het is aan te raden om voor een langere tijd een gezonde levenswijze aan te houden.

Bij eczeem in het gezicht moet men er ook rekening mee houden dat de uitslag met shampoo, aftershave en andere cosmetische manipulaties (poeders,zalfjes,boylotions) op het gezicht en de nek te maken heeft. Dus stop ook hiermee…