Warning: mysql_real_escape_string() [function.mysql-real-escape-string]: Access denied for user 'ODBC'@'127.0.0.1' (using password: NO) in C:\domains\slaaptgijnog.nl\wwwroot\slaaptgijnog\wp-content\plugins\easy-contact-forms\easy-contact-forms-database.php on line 152

Warning: mysql_real_escape_string() [function.mysql-real-escape-string]: A link to the server could not be established in C:\domains\slaaptgijnog.nl\wwwroot\slaaptgijnog\wp-content\plugins\easy-contact-forms\easy-contact-forms-database.php on line 152
Graan/Tarwe – Slaapt Gij Nog?

Terug naar Voeding

Graan/Tarwe

Graan.

Graan bevat levensbelangrijke vitaalstoffen  (1) Deze zijn in de graankorrel vrijwel onbeperkt houdbaar. Vanaf het moment dat het graan gemalen wordt begint de z.g. oxidatie; dan begint de waardevermindering van de vitaalstoffen. Onderstaand onderzoek laat duidelijk zien hoe belangrijk vitaalstoffen zijn en hoeveel ze aan waarde verliezen na 14 dagen:
Dat er een belangrijk onderscheid bestaat tussen versgemalen en 14 dagen oud volkorenmeel, hebben de wetenschappers Kühnau en Bernasek met diervoeder onderzoeken vastgesteld. Daarbij werd vergeleken hoe het aantal nakomelingen over de generaties verandert bij verschillend voer. De afzonderlijke groepen van de bekeken proefdieren werden naast 50% “normaal” voer met het volgende gevoerd:

Ratten die uitsluitend met bloem (2) gevoerd worden sterven na enkele weken, terwijl ze bij vers gemalen volkorenmeel gezond blijven.(dr M.O. Bruker ‘Unsere nahrung unser schicksal’). Wat bij een rat +/- 1 jaar duurt, duurt bij de mens 30 jaar.

(1)   Vitaalstoffen is de verzamelnaam voor mineralen, sporen elementen, vitamines, vezels,zemelen en kiemen.

(2)   Bloem is graan dat na het malen ontdaan is van zemelen en kiemen wat een verlies betekent aan mineralen, sporen elementen, vitaminen en vezels.

In geval van Tarwe betekent dit een verlies aan de volgende stoffen: (Waltraud Becker ‘Korngesund’)brood

Het meeste z.g. volkorenbrood van tegenwoordig heeft als basis bloem waar voor het bakken de zemelen en de kiem aan worden toegevoegd. Dat meel kan op dat moment al enkele maanden tot een jaar oud zijn.

Graan is al meer dan 8000 jaar een levensmiddel voor mensen, pas sinds +/- 250 jaar (industriële revolutie) zijn we het meel gaan ‘bewerken’. Het tegenwoordige brood ongeacht of het nu wit, bruin, volkoren of biologisch is, is geen levend levensmiddel meer.
Het moderne (volkoren) brood is een soort conserve en is een belangrijke oorzaak van 80% van veel welvaartsziektes die wij momenteel kennen.

Zoals:

 • Alle hart en vaatziekten.
 • Reuma, alle ziektes van het beweginsapparaat.
 • Alle aandoeningen van het gebit. (kariёs, paradontose, enz)
 • Vetzucht, suikerziekte, lever beschadigingen, galstenen, nierstenen, jicht, enz.
 • Verstopping, lever-gal-pankreas dunne en dikke darm ziektes.
 • Arterїosklerose, beroerte, trombose, hartinfarkt.
 • Nalater de weerstand(steeds verkouden) nierbekken en blaasontstekingen.
 • Sos, allergiёn, nemo dermitis, huiduitslag.
 • Veel org. Ziektes van het zenuwsysteem enz, enz, enz.
 • Kanker is voor 50% voedingsgebonden.
 • Ontbijt gemaakt van verst geplette muesli in de graanmolen (zie foto hieronder) met fruit van het seizoen

  Ontbijt gemaakt van verst geplette muesli in de graanmolen (zie foto hieronder) met fruit van het seizoen

Graan:

Het is het middel tegen vele welvaartsziekten! Want in graan en met name in tarwe zit veel calcium.  Als je tarwe laat

kiemen bevat het nog meer calcium en na 12 dagen heb je  tarwe-gras en dit bevat zeer veel calcium; wel 10 x meer dan volle ongepasteuriseerde melk.  (rauwe melk)

Komo

Gelukkig zijn er steeds meer landbouwers die veel moeite doen om de zogenaamde “oude graanrassen” nieuw leven in te blazen. En als je het dan ook nog op de goede manier maalt (zelf weer vers ons graan gaan malen en direct daarna zelf ons ontbijt, brood, etc.. maken.) Kan dit niet slecht voor je gezondheid zijn!
De kiemkracht van graan bepaalt de levenswaarde.

 

 

 

 

Weet wat u eet!!!

Weet wat u eet! Eet ú genoeg vezels? Grote kans dat u ‘ja’ zegt… en een even grote kans dat het antwoord eigenlijk ‘nee’ moet zijn. Volgens de Gezondheidsraad  krijgt slechts 1 op de 10 Nederlanders voldoende vezels binnen. Toch denken 6 van die 10 mensen dat ze wél genoeg vezels eten. De voedingsindustrie doet …

Gelijke Delen

Er was slechts brood en vis voor 10 mensen, en toch heeft hij (Jezus) er wel 100 mensen te eten van gegeven. Dit symbolische verhaal uit de bijbel maakt een aantal zaken duidelijk: Delen kan alleen van (kwalitatief) gelijke delen; het brood in die tijd was nog brood wat de naam brood verdiende, een echt …