↑ Terug naar Ons lot!

Candida Albicans – schimmelinfectie

De schimmel hype

-Verkeerde diagnose candida albicans-

 

Artsen leren tijdens hun studie niet wat de oorzaak is van een ziekte, aldus Dr.med.Bruker. Zo is niet bekend dat de meeste ziektes worden veroorzaakt door chronische vitaminetekorten. Omdat deze kennis ontbreekt zijn er vaak groteske verklaringen voor het ontstaan van ziekteontwikkelingen.

Momenteel is “Candida Albicans” een van de modenamen voor klachten die behoren tot ziekten die ontstaan door vitaminetekorten.  Volgens de meeste artsen kunnen de volgende symptomen worden veroorzaakt door Candida:

 

1   Jeukende ogen of neus vitamine-pillen-vitaminpraeparate

2   Verstopping

3   Opgeblazen gevoel

4   Vermoeidheid

5   Geheugenstoornissen

6   Jeuk aan de anus

7   Slijmvliesontsteking in de   neus en keel

8   Gezichtsstoringen

9   Huiduitslag

10 Beslagen tong

11 Allergische reacties

12 Voedingsintolerantie

13 Slaapstoringen

 Bij vrouwen

Jeuk aan de schaamlippen,  Sterke afscheiding, Frequente blaasontstekingen,  Vaak moeten plassen en Krampen.

 

Ten onrechte worden deze en soortgelijke klachten geïnterpreteerd als candidiasis (schimmelziekte van huid en slijmvliezen.)

Hij is niet pathogeen (ziekte verwekkend) en is onderdeel van ons lichaam.

Ieder mens beschikt over Candida albicans; op de huid, slijmhuid, in de ontlasting etc.

Je hoeft maar bij een arts te komen en er word al een onderzoek gedaan naar spijsverteringsstelsel (maagdarmkanaal). Dit brengt natuurlijk niet alleen geld in het laatje , maar wekt ook de indruk dat men zich bijzonder goed bekommert om de patiënt.

In elke ontlasting komt het voor. Niet alleen bij zieke mensen maar ook bij gezonde!

 

De zogenaamde darmflora bestaat uit:

1 voedingsresten

2 bacteriën

3 gist

4 schimmels

Indien er bij een onderzoek geen Candida word gevonden, is er niet grondig genoeg onderzoek gedaan.  De schimmel is alomtegenwoordig, komt overal voor en natuurlijk in het bijzonder in de ontlasting!

candida-albicans

Bacteriën zitten niet in de darm, maar in de darminhoud!

Waar precies in de darm bevinden zich de schimmels en bacteriën?  Normaliter bevinden de bacteriën alleen plaats in de dikke darm, de 5 meter lange dunne darm is steriel, d.w.z. bacterievrij.

De wand van de darmbuis bestaat uit spierlagen die langs de binnen en buitenkant lopen. Ze veroorzaken peristaltische bewegingen waardoor het voedsel word verplaatst en vervoerd. De buitenkant van de darm is bekleed met een dunne laag serosa(lichaamsvlies) en de binnenkant met een slijmlaag.

 

De darmbuis zelf is zowel in de dunne darm als in de dikke darm volledig bacterievrij, net zoals andere organen zoals b.v Lever, hart, longen en nieren.

Alleen bij een darmontsteking zijn er ziekteverwekkers op het darmslijmvlies te vinden. B.v. buiktyfus met de bijbehorende bacterie salmonella. Of Colitis ulcerosa (ontstekingsziekte dikkedarm)

Dit zijn echter zware ziekten.

De gezonde darm (orgaan) bevat natuurlijk geen bacteriën.

In de darmlumen (holte in de darm) waarin de ontlasting zich bevind komen verschillende bacteriën en schimmels voor. Dit word ook wel de darmflora genoemd.

In de darmflora bevinden zich bacteriën, schimmels en gist, deze komen voor in de darminhoud, nooit in de Darmwand.

Op grond van een onderzoek  van de stoelgang word vaak gezegd dat de darm veel schimmels en bacteriën bevat. Dit is een groot misverstand. Men moet weten dat ook bij een gezond persoon bacteriën , schimmels en gist in de spijsbrij van de dikkedarm te vinden zijn. Hieruit kun je niet de conclusie trekken dat je darmen niet gezond zijn.
Deze studies op “schimmels” zijn zo onbelangrijk, zinloos en leiden tot een vals spoor.

Bij een afstrijk worden natuurlijk  ook een groot aantal verschillende bacteriën gevonden. Deze zijn niet de oorzaak van de ziekte, maar slechts een indicator! Vanzelfsprekend word –zoals gezegd- ook candida albicans gevonden, aangezien men deze altijd kan zien.

Darmflora

Een gezonde darmflora is extreem belangrijk omdat het bijdraagt aan voedselvertering en je algemene weerstand. Deze gezonde darmflora wordt je mee geboren.  Pas wanneer deze darmflora verstoord raakt treden er problemen op, waarvan een schimmelinfectie één is.

De samenstelling van de darmflora is afhankelijk van wat men de laatste maanden heeft gegeten.

Wanneer de samenstelling van je voedsel verandert, verandert ook na enige tijd  je darmflora.

DarmfloraJe hoort weleens dat iemand ziek is geworden doordat hij een gebrekkige samenstelling van darmflora heeft. Dit is natuurlijk niet waar, de darmflora is het resultaat van je voeding.  Een “verkeerde” darmflora is dus het resultaat van “verkeerde” voeding.

Determinanten (bepalende factoren) om een behandeling op te starten, zijn slechts de symptomen van de betrokken persoon, dus de klachten.

 

Dit kun je “oplossen” door het nemen van geneesmiddelen welke “goed” zouden zijn voor de darmflora. Maar wanneer je daar weer mee stopt, heb je nog steeds hetzelfde probleem.

Candida albicans is een alomtegenwoordige saprofyt, d.w.z. een schimmel die overal voorkomt en geen ziektebetekenis heeft. Dit betekend echter niet dat deze zich niet op een ziekelijke manier zou kunnen uiten.

Indien het immuunsysteem afneemt bij zieke mensen, zij eventueel geen vaste voeding meer tot zich kunnen nemen, word de mond niet meer op een natuurlijke manier gereinigd (d.m.v kauwen)

Bij deze patiënten kan de schimmel zich verspreiden, dit uit zich in de mond-keelruimte als een witachtige waas.  In de geneeskunde noemt men dit ook wel spruw.

Zo kan spruw zich ook bij smetten ontwikkelen, dat wil zeggen wanneer de huid de huid raakt. b.v bij mensen met overgewicht waar de buikwand overhangt of bij vrouwen met grote borsten.

Bij gebrek aan huidverzorging kan de schimmel zich uitbreiden, maar verdwijnt onmiddellijk met de juiste zorg.

Ook de vaginale afscheiding bij vrouwen kan door gebruik van antibiotica flink worden verstoord. Als gevolg hiervan kan de candidaschimmel zich eveneens vermeerderen.

Dit geld ook voor andere gevallen. De schimmel is dan het resultaat van een eerdere behandeling met antibiotica.

De reden hiervoor is dat antibiotica niet alleen de ‘’verkeerde’’ bacteriën doodt, maar ook de ‘’goede’’ bacteriën die de “gist” normaliter onder controle houdt.

Er zijn 2 soorten bronnen van antibiotica:

1. Indirect door het eten van vlees waarin resten van antibiotica zitten om groei te bevorderen.

2. Direct door medicijnen

 

Zwak immuunsysteem prikkelt candida overgroei
Een candida overgroei begint in veel gevallen in het maagdarmkanaal, vaak vanwege het gevolg van jaren lang teveel toxines en chemicaliën uit voedsel dat niet goed verteerd kan worden. Hierdoor raakt het immuunsysteem verzwakt waardoor je lichaam volop bezig is om de candida aan te vechten. Hierdoor blijft er weinig tot geen immuunsysteemcellen over om andere problemen aan te pakken.

Het is goed om te weten dat candida normaliter alleen in beperkte hoeveelheden voorkomt in je darmflora. En door de huidige samenstelling tussen de ”goede” en ”slechte” bacteriën is er een onbalans opgetreden. Door de balans te herstellen kan de schimmelinfectie ook weer terug gedrongen worden.

 

Op de slijmhuid van de dikkedarm zelf, bevinden zich geen schimmels en bacteriën maar in de spijsbrij, d.w.z. de ontlasting.

Men kan daaruit de eenvoudige conclusie trekken dat een onderzoek naar schimmels en bacteriën in je maagdarmkanaal onnodig is wanneer de mens zich goed en gezond voed.

Geef dus niet de candida albicans de schuld, of je darmen. Maar zorg voor een goede en gezonde darmflora. Doordat jij je darmflora op peil hebt, heeft de candida geen kans om zich uit te breiden.

 

Onder goede voeding verstaan we:

–        Voeding wat vrij is van geraffineerde koolhydraten, d.w.z.  Suiker en witmeelproducten (bloem) .

Let daarbij niet alleen op toegevoegde suikers, zoals in koffie en thee, maar ook op verborgen suikers in snoep, gebak en

kant-en-klaar producten.

–        Zorg ervoor dat minsten 1/3 van je dagelijkse voeding rauw is.

–        Je voeding goede vetten bevat (roomboter, koudgeperste olie)

–        en zeer weinig dierlijke eiwitten.

Deze manier van voeden noem je ook wel vitale volwaardige voeding.  Als je op deze manier geniet van het leven, hoef je geen bacteriologisch onderzoek te laten doen.

Uitgesloten zijn natuurlijk acute ziekten zoals dysenterie (bloeddiarree, veroorzaakt door een bacterie of een amoebe) en cholera deze ziekten behoren niet tot dit thema.