Voeding

Verkeerde voedselkeuze als oorzaak van ziekten en kwalen.

Om goed te kunnen functioneren moet ons lichaam geregeld “bijtanken”, want er word steeds voedsel verbruikt om energie te leveren, lichaamsfuncties te laten plaatsvinden, reparaties uit te voeren en er worden voorraden aangelegd die zo nodig kunnen worden aangesproken. Dat gebeurt ons leven lang, dag en nacht en wij vinden het zo vanzelfsprekend dat we er helemaal niet bij nadenken.

Om u iets te laten begrijpen maken we de volgende vergelijking; onze auto, als we daar regelmatig verkeerde benzine en olie in gooien dan gaat er wat mis, dat snapt iedereen. Zo gaat het ook met ons lichaam.
Het maakt veel uit wat we eten om ons lichaam van de nodige voeding te voorzien.

Heel lang geleden aten de mensen heel anders dan nu. Ze leefden nog dicht bij de natuur en hun voeding was dan ook heel natuurlijk.
De natuurmensen aten veel granen, fruit, groenten, noten en zaden.  ‘Welvaartsziekten” kwamen bij hen niet voor. Geleidelijk aan is de voeding een industrieproduct geworden en de reclame zorgt ervoor dat bij mensen de behoefte wordt gekweekt aan allerlei stoffen die niet nodig zijn om ons lichaam in stand te houden, denk hierbij aan ;

  1. Fabriekssuikers en voeding waar dit aan toegevoegd is.(snoep, chips, frisdranken, enz.)
  2. Bloem en de producten daarvan. (koek, wit-brood, enz.)
  3. Geraffineerde fabrieksvetten (margarine, geraffineerde olie, enz.)
  4. Sappen en gekookt fruit.

Door het veranderd voedingspatroon treedt ook een verandering op in het evenwicht in ons lichaam.
Wij gooien eigenlijk verkeerde benzine in onze tank en verkeerde olie in onze motor. Wij vervuilen, en langzaam maar zeker worden de gevolgen daarvan zichtbaar in de vorm van ziekten en kwalen.


ahornsiroop

Ahornsiroop

  Voor de meeste mensen is het bekend dat fabriekssuiker de gezondheid ernstige schade toe richt , de voedingsmiddelenindustrie moest daarom vervangers produceren. Een van deze zoetmiddelen is Ahornsiroop, dit is een suikerconcentraat en heeft dezelfde nadelige effecten voor onze gezondheid als alle fabriekssuikers. Het gevaar zit hem in het feit dat de consument denkt …

Bekijk pagina »

Fluoride

De Gevaren van Fluoride Sinds de jaren ’40 wordt fluoride toegevoegd aan tandpasta en wordt het tevens in vele landen aan het drinkwater toegevoegd. De Europese Voedsel Autoriteit EFSA heeft fluoride begin 2009 goedgekeurd voor gebruik in voedsel!De medische wereld beweert dat fluoride volkomen veilig is en noodzakelijk voor een goed gebit.Fluoride is echter zeer …

Bekijk pagina »

shutterstock_77413966_0

Stevia

Stevia. Stevia is een plant. De bladeren smaken ontzettend zoet, tot wel 300x zoeter dan witte suiker  Het plantje komt oorspronkelijk uit Zuid-Amerika en werd door de lokale Guarini-indianen al honderden jaren gebruikt als zoetmaker. De Indianen gebruikten Stevia ook voor de genezende werking. Zo zou het onder andere helpen tegen een hoge bloeddruk en …

Bekijk pagina »

Gezondheid een informatieprobleem?

“Voeding is niet het hoogste goed, maar het is de voedingsbodem waarop het belangrijkste in het leven, groeien of bederven kan” Wat staat ons allemaal te wachten als we op deze manier doorgaan? Wat is ons lot? Het is een triest vooruitzicht…. In bijna ieder huishouden is wel iemand die zijn/haar gezondheid heeft verloren. Men …

Bekijk pagina »

kauwgom

Suiker & Fructose

Suiker. Suiker uit de fabriek. Onder fabriekssuiker verstaat men alle industrieel gefabriceerde suikersoorten; witte suiker, bruine suiker, vruchtensuiker, druivensuiker, melksuiker, moutsuiker, basterdsuiker, rietsuiker, sucanat, oersuiker (rapadura), appeldiksap, perendiksap en andere diksappen, ahornsiroop,  melasse, frutilose, gerstenmout, maltodextrine en nog veel meer. Al deze fabriekssuikers zijn pure kunstmatige concentraten vrij van vitaalstoffen, ze heten ook wel lege …

Bekijk pagina »

zieknakend

Ziekmakende & gezonde vetten

Margarine en de meeste Oliën roven vitale stoffen Margarine en geraffineerde neutraal smakende oliën ondermijnen de lichaamsprocessen en verminderen onze vitaliteit. Om opgenomen te kunnen worden roven zij net als witte suiker,mineralen, vitamines, essentiële vetzuren, enzymen en andere levensnoodzakelijke stoffen uit ons organisme. In hun natuurlijke toestand beschikken vetten over unieke componenten, die onze vitaliteit …

Bekijk pagina »

Aspartaam; E951

Aspartaam is in1965 ontdekt en is 200 keer zoeter als suiker. Het is een kunstmatige zoetstof. Deze stof zit in meer dan 6000 voedingsmiddelen en in meer als 500 medicijnen. De stof wordt veel gebruikt in light producten als frisdrank en zoetjes, evenals in producten als limonade, yogi, dubbeldrank, yoghurt, kwark, yakult, snoep, taart, kauwgom, …

Bekijk pagina »

slaaptgijnog.nl

Recepten

     

Bekijk pagina »

Acesulfaam-K ;E950

Naast aspartaam blijkt er nog een kunstmatige zoetstof te bestaan die mogelijk nog veel gevaarlijker is: acesulfaam-K ook wel aangeduid met het E-nummer 950. Deze stof wordt met name toegevoegd aan light-producten zoals frisdranken en de zogenaamde zoetjes. Vrijwel altijd wordt deze stof gebruikt in combinatie met aspartaam, waarom is niet bekend. Acesulfaam-K is 200x …

Bekijk pagina »

leeuwenmelk

Dierlijke Eiwitten

Dierlijke Eiwitten. Gedenatureerde dierlijke eiwitten – een ziekmakende factor in de voeding! Ziekten hebben oorzaken, vaak worden alleen de symptomen behandeld door een specialist. De ziekmakende oorzaken worden hierbij vergeten. Weinig artsen doen onderzoek naar de oorzaak en het gevolg hiervan. En passen ze dan ook niet toe in een behandelplan. Dr.M.O.Bruker arts en voedingswetenschapper …

Bekijk pagina »

rij 5

E-Nummers

In Europa zijn ruim 360goedgekeurde additieven. Deze bestaan onder andere uit conserveringsmiddelen, glansmiddelen, kleurstoffen en smaakversterkers. E-nummers hebben in de loop der jaren een negatief imago gekregen, voornamelijk door het feit dat er een aantal controversiële varianten in de reeks zijn opgenomen. Te denken valt aan Aspartaam (E951), MSG (E621) en de Azo-kleurstoffen. Er zijn …

Bekijk pagina »

energy-drink

Energydrink

Energiedrankjes als Red Bull, Bullit en Golden power (aldi)  winnen al jaren aan populariteit. Dergelijke drankjes geven je een zogenaamde energieboost en verhogen je concentratievermogen. Vooral jongeren drinken veel energiedrankjes. Maar zijn deze drankjes wel zo veilig? Energiedrankjes zijn er in vele soorten en prijzen. De goedkoopste beginnen bij nog geen 30 cent, terwijl een …

Bekijk pagina »

brood

Graan/Tarwe

Graan. Graan bevat levensbelangrijke vitaalstoffen  (1) Deze zijn in de graankorrel vrijwel onbeperkt houdbaar. Vanaf het moment dat het graan gemalen wordt begint de z.g. oxidatie; dan begint de waardevermindering van de vitaalstoffen. Onderstaand onderzoek laat duidelijk zien hoe belangrijk vitaalstoffen zijn en hoeveel ze aan waarde verliezen na 14 dagen: Dat er een belangrijk …

Bekijk pagina »

appel

Fruit

Fruit. Dat fruit gezond is dat weet inmiddels iedereen. Maar in welke vorm nog niet: Het is naïef om te geloven dat je door het wassen en/of schillen van fruit je jezelf kunt beschermen tegen het gif. Het gif is gelijkmatig in de hele plant en natuurlijk ook in de vrucht verdeeld. Het wassen heeft …

Bekijk pagina »

WEL

Vitaalstofrijke Vollwertkost

Wat is Vitaalstofrijke Vollwertkost? Bij deze voeding worden geen beperkingen opgelegd. Ieder kan de aanbevelingen naar eigen gezondheidseisen streng of gedeeltelijk in acht nemen. Een voeding is als gezond te beschouwen, wanneer alle vitaalstoffen (levensstoffen) erin voorkomen en in de juiste verhouding tot elkaar: “Het geheel is meer dan de som van alle delen!” Belangrijk …

Bekijk pagina »

Vruchtensappen

Hoe zit het met vruchtensap? Is dat nu gezond of niet? Vruchtensap, met name de citrusvrucht, is een belangrijke bron van vitamine C. Een glas sinaasappelsap levert minstens evenveel vitamine C als een sinaasappel. Vitamine C is belangrijk voor de weerstand. In vroegere tijden kregen zeelieden scheurbuik door gebrek aan vitamine C. Verse vruchten en …

Bekijk pagina »

fabrieksvetten

Fabrieksvetten (transvetten)

Fabrieksvetten (=transvetten) Giftige stoffen zijn de hoofdoorzaak van onze gezondheidsproblemen en chronische ziekten. Deze stoffen zijn onder andere kunstmatige zoetstoffen zoals aspartaam, glucose-fructosestroop, smaakversterkers, transvetten, fluoride, amalgaamvullingen. Transvet is kunstmatig gefabriceerd vet dat zeer schadelijk is voor uw gezondheid. De consumptie ervan is één van de hoofdoorzaken van de huidige obesitas epidemie. Transvet zit verwerkt …

Bekijk pagina »