Warning: mysql_real_escape_string() [function.mysql-real-escape-string]: Access denied for user 'ODBC'@'127.0.0.1' (using password: NO) in C:\domains\slaaptgijnog.nl\wwwroot\slaaptgijnog\wp-content\plugins\easy-contact-forms\easy-contact-forms-database.php on line 152

Warning: mysql_real_escape_string() [function.mysql-real-escape-string]: A link to the server could not be established in C:\domains\slaaptgijnog.nl\wwwroot\slaaptgijnog\wp-content\plugins\easy-contact-forms\easy-contact-forms-database.php on line 152
Suiker & Fructose – Slaapt Gij Nog?

Terug naar Voeding

Suiker & Fructose

Suiker.

Suiker uit de fabriek.

Onder fabriekssuiker verstaat men alle industrieel gefabriceerde suikersoorten; witte suiker, bruine suiker, vruchtensuiker, druivensuiker, melksuiker, moutsuiker, basterdsuiker, rietsuiker, sucanat, oersuiker (rapadura), appeldiksap, perendiksap en andere diksappen, ahornsiroop,  melasse, frutilose, gerstenmout, maltodextrine en nog veel meer.

Al deze fabriekssuikers zijn pure kunstmatige concentraten vrij van vitaalstoffen, ze heten ook wel lege calorieën. Bloem en fabriekssuiker kun je samenvatten als geraffineerde koolhydraten. Tegenwoordig weten we dat het gebrek aan vitaalstoffen van deze geraffineerde koolhydraten de hoofdoorzaak is van de eerder genoemde ziektes.
Je zou kunnen spreken van chronische vitaalstof-tekort-ziekten.

Fabriekssuiker als conserveringsmiddel

Een bruikbaar doel voor fabriekssuiker mag niet onvermeld blijven. Suiker is een conserveermiddel voor b.v. vruchten. Het is natuurlijk duidelijk, dat een stof die als concerveermiddel dient, niet tegelijk een onschadelijk voedingsmiddel kan zijn.!!

De vraag naar voedingsmiddelen met fabrieksuiker is dermate hoger dan de vraag naar vers fruit! Hoe is dit mogelijk?

Hoe meer je van iets eet hoe meer je wilt hebben. suiker

Je kunt het vergelijken met andere genotsmiddelen  zoals alcohol, tabak en koffie. Het is gewoon een verslaving!

Wie in deze visuele cirkel is gekomen, loopt het gevaar hierin te blijven hangen.

 

Fabriekssuiker is een plezierig genotsmiddel. Maar de werking ervan op je lichaam is erg gevaarlijk!

Het is een gevaar dat je niet meer kunt loskomen van fabriekssuiker omdat dit een heerlijk zoete smaak heeft en deze word benadrukt!! (maar het is mogelijk!)

Suiker is een voorlichtingsprobleem, dus onwetendheid.

Zo begint het suikerprobleem ook….. Het is een voorlichtingsprobleem in je jeugd, en in je volwassen jaren kan het nadelige effecten hebben. Suiker is de drugs van veel kinderen en volwassenen. Volwassenen genieten er ook erg van en zijn dan natuurlijk geen goed voorbeeld voor de jeugd!!

En dan hoef je nog niet eens te denken aan alleen snoep!!! Bekijk bijv. de ingrediënten van kant en klaar maaltijden, zelfs daar zitten meerdere vormen van suiker in!!!!

ZIE OOK ACESULFAAM-K; E950 en/of ASPARTAAM!

Fructose

Waar het allemaal om gaat?

Fructose als natuurlijke stof die in fruit en groenten voorkomt … prima.
Fructose dat is toegevoegd als ‘verborgen suiker’ aan voedingsmiddelen (koek/snoep e.d.) en frisdranken? Opletten! want:

  • Fructose zorgt voor glycatie (het verhogen van de glycemische index waardoor vet sneller wordt opgeslagen).
  • Fructose zorgt voor het vervetten van de lever wat indirect kan leiden tot diabetes.
  • Fructose kan bijdrage aan het ontstaan van alvleesklierkanker, deze cellen groeien namelijk op fructose.