Warning: mysql_real_escape_string() [function.mysql-real-escape-string]: Access denied for user 'ODBC'@'127.0.0.1' (using password: NO) in C:\domains\slaaptgijnog.nl\wwwroot\slaaptgijnog\wp-content\plugins\easy-contact-forms\easy-contact-forms-database.php on line 152

Warning: mysql_real_escape_string() [function.mysql-real-escape-string]: A link to the server could not be established in C:\domains\slaaptgijnog.nl\wwwroot\slaaptgijnog\wp-content\plugins\easy-contact-forms\easy-contact-forms-database.php on line 152
Fluoride – Slaapt Gij Nog?

Terug naar Voeding

Fluoride

De Gevaren van Fluoride
Sinds de jaren ’40 wordt fluoride toegevoegd aan tandpasta en wordt het tevens in vele landen aan het drinkwater toegevoegd. De Europese Voedsel Autoriteit EFSA heeft fluoride begin 2009 goedgekeurd voor gebruik in voedsel!De medische wereld beweert dat fluoride volkomen veilig is en noodzakelijk voor een goed gebit.Fluoride is echter zeer giftig afval afkomstig uit de aluminium, fosfor en kunstmest industrie. Jaarlijks worden miljoenen tonnen fluoride geproduceerd.

Tot in de jaren ’30 werd fluoride gewoon geloosd in het oppervlakte water en in de lucht, wat leidde tot grote gezondheidsproblemen. Er werden steeds meer schadeclaims ingediend toen slachtoffers zich realiseerden dat de klachten werden veroorzaakt door fluoride vergiftiging. De industrie wilde daarom de publieke opninie over fluoride veranderen. Talrijke ‘wetenschappelijke’ studies werden verricht om de bevolking te overtuigen dat fluoride volkomen veilig was. In de medische wereld werden talrijke, goed betaalde functies gecreeërd voor ‘onderzoek’ en ‘scholing’ met als doel het promoten van fluoride in tandpasta en drinkwater.

In plaats van dure afvalverwerking werd nu veel geld werd verdiend met de verkoop van fluoride aan tand- pasta fabrikanten en waterleidingbedrijven.Tegenwoordig wordt het drinkwater gefluoriseerd in vele landen waaronder de V.S., Canada, Autralië, Nieuw-Zeeland, Hong Kong, Sngapore, Chili, Groot-Britannië, Ierland en Spanje. In België en Nederland wordt (nog) géén fluoride aan het drinkwater toegevoegd.

De meeste tandpasta bevat de giftige stof fluoride. In 1984 verklaarde Procter and Gamble, de fabrikant van Colgate tandpasta, dat de hoeveelheid fluoride in een kleine tube tandpasta fataal kan zijn voor een kind. Tandpasta tubes bevatten daarom in Amerika een waarschuwingslabel dat, indien meer dan een erwt-grootte aan tandpasta wordt doorgeslikt, direct medische hulp moet worden ingeroepen!

Miljoenen jonge mensen – tot wel 80% in sommige Amerikaanse steden – hebben last van fluorosis. Fluorosis (wit gevlekte tanden) is de eerste indicatie van een te grote blootstelling aan fluoride. Fluoride veroorzaakt tevens kalkgebrek in de botten wat kan leiden tot osteoporosis, botverdunning, botbreuken, botvergroeïngen en bloedarmoede. Fluoride versnelt het verouderingsproces doordat het de enzymen beschadigt. Dit heeft invloed op het immuun systeem, de spijsvertering, de ademhaling, de bloedcirculatie, de nieren, de lever, de schildklier en de hersenen.

Fluoride kan ook leiden tot hyper- activiteit en kan het IQ van kinderen verlagen.
Vele wetenschappers, scheikundigen, toxicologen, doktoren en tandartsen hebben zich uitgesproken tegen fluoride.

Binnenkort zal fluoride ook worden toegevoegd aan ons voedsel!