↑ Terug naar Ons lot!

Cholesterol

Cholesterol is een onmisbare stof die het organisme zelf produceert.

Net zoals Calcium, ijzer en andere biologische werkstoffen is cholesterol niet ziekmakend.

Cholesterol is o.a nodig voor het witwassen van vet door het celmembraan in de cel.

Bovendien neemt de mens ook cholesterol  uit het voedsel op.

Je word net zo min ziek door cholesterol-bevattende voedingsmiddelen als door te veel calcium. Je word pas ziek doordat je “arme” voeding tot je neemt, geraffineerde koolhydraten (fabriekssuiker, fabrieksvetten, gezeefd bloem en producten daarvan.)

 

In het cholesterol probleem is vooral belangrijk om te weten dat cholesterol geen ziekte-veroorzakende stof is, maar essentieel voor de gezondheid.

Cholesterol is zo noodzakelijk dat het organisme het zelf produceert.

Het is niet aangewezen op de toevoer van buiten en je word dan ook niet ziek doordat er in je eten wat zit.

Krijg je door voeding te weinig cholesterol binnen is dit helemaal geen probleem, het word aangevuld door de eigen productie in je lichaam.

Per dag heb je ongeveer 1000 mg nodig.

Cholesterol is nodig voor de aanmaak van de celwanden cholesterol zorgt voor de vettige laag in het celmembraan. (celwand) dit houd in dat er niet zomaar stoffen in en uit de cel kunnen.

Cholesterol is voor het benuttigen van vet absoluut noodzakelijk.

Dus als je weet dat cholesterol een belangrijke stof is voor je lichaam, dan weet je tegelijkertijd dat een waarschuwing tegen hem onterecht is.

 

Hoe is het mogelijk dat er zo intens veel waarschuwingen over cholesterol worden afgegeven, dat we kunnen spreken van een cholesterol hype!

De verklaring ligt louter op wetenschappelijk gebied en heeft met gezondheidskwesties niets te maken.

De margarine-industrie werd geconfronteerd met de moeilijke taak, de roomboter, die werd beschouwd als concurrent te vervangen.

Ze moesten iets  bedenken, waardoor de Roomboter slecht was in de ogen van de bevolking.

De industrie heeft gemeld dat boter, als dierlijk vet ,Cholesterol bevat  (wat inderdaad het geval is) deze boter zou door het cholesterolgehalte schadelijk zijn voor onze gezondheid, daarom raden ze aan om Margarine te eten.

 

Helaas is het de vetindustrie gelukt, om deze desinformatie te verspreiden door intensieve reclame. Zonder dat er bezwaren van artsen werden verzameld.