Warning: mysql_real_escape_string() [function.mysql-real-escape-string]: Access denied for user 'ODBC'@'127.0.0.1' (using password: NO) in C:\domains\slaaptgijnog.nl\wwwroot\slaaptgijnog\wp-content\plugins\easy-contact-forms\easy-contact-forms-database.php on line 152

Warning: mysql_real_escape_string() [function.mysql-real-escape-string]: A link to the server could not be established in C:\domains\slaaptgijnog.nl\wwwroot\slaaptgijnog\wp-content\plugins\easy-contact-forms\easy-contact-forms-database.php on line 152
Ziekmakende & gezonde vetten – Slaapt Gij Nog?

Terug naar Voeding

Ziekmakende & gezonde vetten

Margarine en de meeste Oliën roven vitale stoffen

Margarine en geraffineerde neutraal smakende oliën ondermijnen de lichaamsprocessen en verminderen onze vitaliteit. Om opgenomen te kunnen worden roven zij net als witte suiker,mineralen, vitamines, essentiële vetzuren, enzymen en andere levensnoodzakelijke stoffen uit ons organisme. In hun natuurlijke toestand beschikken vetten over unieke componenten, die onze vitaliteit en onze gezondheid ten goede komen, terwijl geraffineerde vetten mede verantwoordelijk zijn voor alle beschavingsziekten. Hart- en vaatziekten komen tweemaal meer voor bij margarine gebruikers dan bij botereters. Het vervangen van boter, eieren en zelfs van varkensvet door ‘geraffineerde’ plantaardige oliën gaat gepaard met de toename van hart- en vaatziekten.

Kies dus uitsluitend voor traditionele vetten en extra vierge (koud geslingerde)oliën. (Er is dus niets tegen het gebruik van BIO Roomboter!!)

 

Waardeloos en schadelijk

Alle margarines zijn gemaakt uit geraffineerde oliën. Alle geraffineerde oliën zijn/bevatten schadelijke stoffen. Dus ook de margarines die ermee bereid worden. Het raffinageproces met als doel de aanmaak van geurloze en goedkope producten, heeft namelijk een vernietigend effect op de oorspronkelijke voedingsstoffen. Dus ook op onze gezondheid!

De oliehoudende noten en pitten worden vaak met solventen oftewel oplosmiddelen ‘gewassen’. Met een extra chemisch oplosmiddel worden ze geperst – dat heet extractie – voor meer opbrengst. Zij worden ontgold, geraffineerd met sterk basische stoffen, gebleekt en ontgeurd bij temperaturen tot 270 °C. Vervolgens worden er chemische bewaarmiddelen aan toegevoegd zoals E320 en wordt het product ontschuimd en al dan niet verhard.

Alleen al van E320 is bekend dat het oedeem en verhoogde vet- en cholesterolwaarden teweeg brengt en dat het de enzymen rooft, die nodig zijn voor een goede opname van vitamine D. Bijna alle mineralen gaan in dit raffinageproces verloren. Zo o.m. calcium, magnesium, ijzer en chroom. Maar ook zogenaamde fosfolipiden, zoals lecithine, die belangrijk zijn voor de prikkeloverdracht tussen de cellen en in de eerste plaats deze van de hersenen. Ook vitamine E, die onze cellen tegen veroudering moet beschermen, gaat verloren, evenals de carotenoïden die onze huid en ogen behoeden tegen veroudering. Veel van deze stoffen worden gerecupereerd’ en duur verkocht aan de supplementenbranche. Hetzelfde geldt voor de cholesterol verlagende sterolen, de hart- en vaatbeschermende polyfenolen en het ontgiftend chlorofyl, dat zoo belangrijk is voor onze vitaliteit

Besluit: kies alleen oliën die ‘extra vierge’ zijn. Dit betekent dat ze uitsluitend mechanisch behandeld en koud geperst werden. Kies voor biologisch.

Dit betekent geen solventen en geen chemische smaak-, reuk- en bewaarstoffen, alsook geen milieuvervuiling in uw eten. Want als er iets is dat wij biologisch moeten eten, dan zijn het wel de vetten. Omdat zowel planten als dieren en mensen in hun lichaamsvet toxische stoffen opslaan, die ze niet meer kunnen uitscheiden.

Onze hedendaagse geneeskunde beperkt zich al te vaak tot het voorschrijven van –alleen maar symptomatische – geneesmiddelen, van operaties en van bestralingen.

Velen, ook artsen, gaan er vanuit dat gezondheid iets is wat van buiten uit  opgelegd kan worden, iets dat in de apotheek te koop is op voorschrift van de dokter. Wij gaan er vanuit dat gezondheid het resultaat is van leven in harmonie met de wetten van de natuur. Hoe doe je dit; door het versterken van de lichaamseigen verdedigings-mechanismen en de zelf genezingskracht, als ons organisme daar tenminste de kans toe krijgt, d.w.z. als het goed word gevoed. Lichaam en geest worden het best gevoed met een variatie van groenten, fruit, noten, zaden, granen, en alles ongeraffineerd. (Het liefst biologisch)

Alle margarines; Becel, zeeuws meisje, lätta blue band en zelfs biologische, worden gemaakt met geraffineerde vetten.

Alle margarines worden gemaakt van geraffineerde vetten. Vaak geraffineerd palmvet. Geraffineerd palmvet is te vergelijken met witte suiker. Het gezonde is eruit verwijderd en verkocht aan de farma-industrie. De overschot werd geraffineerd, gebleekt en ontgeurd.

Hoe wordt margarine gemaakt?
Het wordt gemaakt door plantaardige (meervoudig onverzadigde) vetten eerst te filteren zodat alle mineralen eruit zijn. Vervolgens word het onder hele hoge druk gezet, zodat alle vitaminen eruit zijn en de vetten gaan oxideren waardoor er veel vrije radicalen ontstaan als je ze eet.. Door deze vrije radicalen ontstaat de schade o.a. aan de aderen. Vervolgens word een nikkel-aluminium katalysator toegevoegd om te zorgen dat de margarine een smeerbare, dikke ”boterachtige” substantie krijgt.

Dat noemt Unilever / Voedingscentrum gezond??   Ze durven hier zelfs een ik kies bewust logo op te zetten…

Ziekmakende & gezonde vetten

Voor de gemiddelde Nederlander zijn vetten hulpmiddelen om eten mee te bereiden. Net als Water moeten die goedkoop zijn. Dit zijn ze ook in de supermarkt. Bij het kwaliteitsprobleem blijft men doorgaans niet stilstaan. Daarentegen word ons dagelijks ingepompt dat wij onze vetconsumptie moeten verminderen en dat vet dik maakt.

Vetten zijn echter levensnoodzakelijke stoffen. Wij kunnen leven zonder vlees, maar niet zonder vet! Wie vetarm eet word ziek.

Wie het vetloos zou willen proberen, belandt in het graf. Het grote probleem is dat de meesten van ons de verkeerde vetten eten; fatale, ziekmakende, zelfs echte killervetten zoals de transvetzuren – en veel te weinig of geen gezonde vitale vetten zoals extra vierge oliën.

Al onze zogenaamde welvaartskwalen en chronische toestanden hebben (ook) te maken met het gebruik van fatale en een tekort aan vitale vetten.

De gemiddelde Nederlander en helaas ook het merendeel van het artsencorps zijn het slachtoffer van decennia lange indoctrinatie, hersenspoeling, desinformatiecampagnes van bepaalde farma-, olie- en margarine-industrieën, waar ook nog eens de sojalobby is bijgekomen. Trouwe lezers van ‘Slaapt gij nog’ zijn zich reeds van één en ander bewust.

 

Boosdoener nummer één van alle welvaartsziekten is geraffineerd voedsel!

Al het geraffineerde voedsel, zoals; witte suiker, witte rijst, witte pasta, wit brood, geraffineerde oliën, alle margarines, kant en-klaarmaaltijden, junkfood, koekjes en snacks  missen door hun bereiding vitamines, mineralen, enzymen en andere belangrijke voedingsstoffen.

Velen zien wel in dat hiermee heel wat goeds verloren gaat, maar zijn van mening dat het daarom nog niet echt ongezond is. Maar dat is het wel!

Voor de opname van geraffineerd en sterk bewerkt voedsel, waar nog nauwelijks vitamines, mineralen, enzymen en gezonde vetten inzitten, dient ons organisme enzymen, speeksel, maag-, darm- en andere verterings-sappen aan te maken. Hiervoor gebruikt het vitamines, mineralen, essentiële vetzuren, enzymen en allerlei andere vitale stoffen uit de eigen lichaamsvoorraad. Wat krijgt
ons organisme ervoor in ruil? Lege calorieën en chemische bewaar-, kleur- en smaakstoffen, vaak vergezeld van zwaar schadelijke transvetzuren, geoxideerde eiwitten en allerlei vreselijke toevoegsels zoals MSG (monosodium- oftewel natriumglutamaat). Met andere woorden; hoe meer geraffineerd voedsel wij eten, hoe meer ons hele lichaam, onze hersenen, ons hart, onze bloedvaten, onze ogen, onze huid en elk orgaan beroofd wordt van levensnoodzakelijke stoffen. Uiteindelijk is ons lichaam belast met lichaamsvreemde stoffen, die onze vitaliteit belagen. Wij worden door het eten van geraffineerd en sterk bewerkt voedsel letterlijk leeg gezogen. Weg vitaliteit! Weg weerstand! We worden moe en ziek, krijgen allerlei kwalen en vroeg of laat treden er welvaartsziekten op, zoals; hart- en vaatziekten, kanker, diabetes, depressie, enz…. Meer dan 70 % van de bevolking moet eraan geloven. Dat hoeft echter niet, als men er zelf iets aan doet!

 

 

Roomboter!!!!

Verzadigde vetten in roomboter zijn niet slecht voor je, margarine daarentegen kan dodelijk zijn, zo blijkt uit nieuw onderzoek. Hoewel veel diëtisten adviseren om te minderen met dierlijke vetten, heeft de grootste studie ooit aangetoond dat ze de kans op een beroerte, hartziekte of diabetes niet verhogen.   Margarine kan de kans op sterfte echter …