Warning: mysql_real_escape_string() [function.mysql-real-escape-string]: Access denied for user 'ODBC'@'127.0.0.1' (using password: NO) in C:\domains\slaaptgijnog.nl\wwwroot\slaaptgijnog\wp-content\plugins\easy-contact-forms\easy-contact-forms-database.php on line 152

Warning: mysql_real_escape_string() [function.mysql-real-escape-string]: A link to the server could not be established in C:\domains\slaaptgijnog.nl\wwwroot\slaaptgijnog\wp-content\plugins\easy-contact-forms\easy-contact-forms-database.php on line 152
Ahornsiroop – Slaapt Gij Nog?

Terug naar Voeding

Ahornsiroop

 

Voor de meeste mensen is het bekend dat fabriekssuiker de gezondheid ernstige schade toe richt , de voedingsmiddelenindustrie moest daarom vervangers produceren.

Een van deze zoetmiddelen is Ahornsiroop, dit is een suikerconcentraat en heeft dezelfde nadelige effecten voor onze gezondheid als alle fabriekssuikers.

Het gevaar zit hem in het feit dat de consument denkt dat  ahornsiroop gezonder is dan gewone suiker, vooral omdat het wordt verkocht in natuurvoedingswinkels.

Zo word het van kwaad tot erger, want door het eten van ahornsiroop kunnen gezondheidsproblemen ontstaan, dit is meestal niet bekend.

De reclame-georiënteerde aanbevelingen zijn erg sluw.

 

Een ahornboom(esdoorn) levert per jaar 40 liter sap (suikergehalte 2,5/3%). Uit deze 40 liter word 1 liter siroop gewonnen. Door verhitting op 103,5 graden word het suikergehalte van circa 2,5% tot meer dan 66% geconcentreerd.  Deze siroop word voor de verwerking, bijvoorbeeld tot ahorncrème, nogmaals op 113 graden verhit.

Ahornsiroop bevat over de 66% rietsuiker (sacharose), kleine hoeveelheden fruit en druivensuiker, 33% water en 0,7% mineralen.

Het sap van de esdoorn werd door de indianen ontdekt en werd als “zoete” specerij op een natuurlijke manier toegepast zonder dat deze verhit werd. Vandaag de dag worden de esdoorns in zogenaamde monoculturen gekweekt, via plastic buizen word het sap verzameld en zoals hierboven verwerkt….
M.a.w. massaproductie, die zeker niet bevorderlijk is voor onze gezondheid!

ZIE OOK FABRIEKSSUIKER en/of STEVIA!