Warning: mysql_real_escape_string() [function.mysql-real-escape-string]: Access denied for user 'ODBC'@'127.0.0.1' (using password: NO) in C:\domains\slaaptgijnog.nl\wwwroot\slaaptgijnog\wp-content\plugins\easy-contact-forms\easy-contact-forms-database.php on line 152

Warning: mysql_real_escape_string() [function.mysql-real-escape-string]: A link to the server could not be established in C:\domains\slaaptgijnog.nl\wwwroot\slaaptgijnog\wp-content\plugins\easy-contact-forms\easy-contact-forms-database.php on line 152
Acesulfaam-K ;E950 – Slaapt Gij Nog?

Terug naar Voeding

Acesulfaam-K ;E950

Naast aspartaam blijkt er nog een kunstmatige zoetstof te bestaan die mogelijk nog veel gevaarlijker is: acesulfaam-K ook wel aangeduid met het E-nummer 950.

Deze stof wordt met name toegevoegd aan light-producten zoals frisdranken en de zogenaamde zoetjes.

Vrijwel altijd wordt deze stof gebruikt in combinatie met aspartaam, waarom is niet bekend.

Acesulfaam-K is 200x zoeter dan gewone suiker. Over deze stof is vrijwel niets bekend!

Wat we vinden stemt echter niet vrolijk. Op Engelstalige websites wordt gewaarschuwd voor improper testing en voor de aanwezigheid van het kankerverwekkende  methyleen chloride in de stof. Long-term exposure to methylene chloride can cause headaches, depression, nausea, mental confusion, liver effects, kidney effects, visual disturbances, and cancer in humans. There has been a great deal of opposition to the use of acesulfame K without further testing, but at this time, the FDA has not required that these tests be done zo lezen we op medicine.net.  Let wel: deze stof komt dus nog eens bovenop het ook aanwezige aspartaam! De Nederlandse wikipedia wil echter van enig probleem niets weten: bij normaal gebruik zijn geen bijwerkingen bekend.

Pardon? in de stof is een uiterst gevaarlijk bestanddeel opgenomen en er hebben verder geen tests plaatsgevonden?En dan lezen we ‘geen bijwerkingen bekend?’Het meest alarmerende zit ‘m in de combinatie van gebrek aan informatie en het zwijgen van de media.We kunnen rustig zeggen dat er een taboe heerst op kritiek op kunstmatige zoetstoffen en dat is bizar en onacceptabel.Nog erger wordt het als we constateren dat sommige media zelfs propaganda maken voor de stoffen!

Dit lezen we op de site aspartaam.nl: Hoe komt het dat onze medische wetenschap nauwelijks van de gevaren van aspartaam en smaakversterkers op de hoogt schijnt te zijn? Als je naar de dokter gaat en hem vraagt of het mogelijk is dat aspartaam en smaakversterkers de oorzaak van je klachten kunnen zijn, dan denkt hij van niet en stuurt je door naar het ziekenhuis. Hij heeft het te druk en schrijft zelf geregeld medicijnen voor met aspartaam, zelfs aan pas geboren baby’s. Terwijl er een wettelijk verbod is op het geven van smaakversterkers aan baby’s i.v.m. het ontstaan van hersenoedeem! Misschien vindt de neuroloog van het ziekenhuis de vraag maar raar, geeft een ontwijkend antwoord en weet mogelijk zelfs helemaal niet van het bestaan van deze stoffen af.

Maar het wordt allemaal nog erger. Uit een rapport van de Voedsel- en Warenautoriteit over het gebruik van kunstmatige zoetstoffen in Nederland van december 2004 blijkt dat het vooral (zeer) jonge kinderen zijn die deze stoffen binnenkrijgen via light-frisdranken, melkprodukten a la Yogo Yogo en tandpasta.

Dit schrijft het InformatieCentrum over deze Gevaarlijk zoetstof (die op lange termijn ernstige schade aanbrengt);

Veiligheid en gezondheid
Op basis van talloze wetenschappelijke studies hebben nationale en internationale onafhankelijke instanties vastgesteld dat acesulfaam -K veilig is voor menselijke consumptie.
Acesulfaam-K heeft geen nadelig effect op het gebit en geen invloed op insuline en/of bloedsuikergehalte, waardoor het ook geschikt is voor diabetici.

De effecten op kinderen zijn altijd veel sterker dan op volwassenen.

Zelfs dit rapport van De Staat constateert dan de zogeheten ADI (acceptabele dagelijkse inname) in veel gevallen wordt overschreden. Let wel: dat deze ADI veilig is, is nergens op gebaseerd want er is immers geen onderzoek gedaan! En dan wordt zelfs deze fancy-ADI nog overschreden!

Over de schadelijkheid van de stoffen zwijgt dit rapport vrijwel volledig, maar we lezen wel het volgende:

-Er blijkt in de Warenwet te zijn opgenomen dat kinderen tot hun zesde jaar tegen deze stoffen dienen te worden ‘beschermd’. Dat gebeurt niet, zo wordt geconstateerd.

-Het ‘regelmatig overschrijden van de ADI’ kan volgens het rapport ‘een gezondheidsrisico opleveren’.

-Er is sprake van de ‘toxische effecten’ van de stoffen

Hoe is het mogelijk dat in dit rapport geen aparte paragraaf is opgenomen over de mogelijke bijwerkingen van deze stoffen? Waarom wordt er niet streng opgetreden bij overtreding van de Warenwet?

De conclusie moet in elk geval luiden dat we met opzet worden vergiftigd door een misdadige lobby van voedselproducenten en media. Mensen die hier iets aan willen doen worden op zijn best belachelijk gemaakt op op zijn slechtst gedemoniseerd. Een andere vraag is of het aspartaam-offensief als wapen van de NWO bewust wordt ingezet om ons kapot te maken dan wel uit te roeien.  Bron:Micha Kat

ZIE OOK ASPARTAAM!