Warning: mysql_real_escape_string() [function.mysql-real-escape-string]: Access denied for user 'ODBC'@'127.0.0.1' (using password: NO) in C:\domains\slaaptgijnog.nl\wwwroot\slaaptgijnog\wp-content\plugins\easy-contact-forms\easy-contact-forms-database.php on line 152

Warning: mysql_real_escape_string() [function.mysql-real-escape-string]: A link to the server could not be established in C:\domains\slaaptgijnog.nl\wwwroot\slaaptgijnog\wp-content\plugins\easy-contact-forms\easy-contact-forms-database.php on line 152
Fair4All – Slaapt Gij Nog?

Terug naar Dictatuur en Meer…….

Fair4All

Fair4All is een sociaal-economisch netwerk van mensen die een eerlijk alternatief willen neerzetten voor het huidige economische systeem omdat dit niet in overeenstemming is met hun levensovertuiging en/of voor hen die door het huidige systeem in de knel zijn of dreigen te komen.

Waarom een ander systeem naast de Euro?

Het bancaire/monetaire systeem waarvan de Euro deel uit maakt is gebaseerd op een systeem waarbij geld wordt gecreëerd door private banken als schuld aan particulieren, bedrijven en zelfs overheden die hierover rente moeten betalen. Deze opzet heeft zeer grote gevolgen waaronder een ongelimiteerde groeidwang op een eindige wereld en een systematisch groter wordend verschil tussen ‘arm’ en ‘rijk’. In dit systeem gaat er steeds meer geld in de richting van banken, multinationals, en zeer rijke individuen die dit geld aanwenden voor zaken die, op z’n zachtst uitgedrukt, de mensheid in veel gevallen niet ten goede komen. Voor een schat aan informatie (artikelen, studies, interviews, boeken, films) over de kwalijke en vergaande gevolgen van het reguliere bancaire/monetaire systeem.

In het huidige monetaire systeem zijn het de banken (niet de staat) die het geld creëren en voor het gebruik hiervan rente in rekening brengen aan u en ons, bedrijven en landen/regeringen. Dit systeem heeft op de lange termijn vergaande maatschappij ontwrichtende consequenties waarvan de systematisch groeiende ongelijkheid tussen arm en rijk de belangrijkste is. Een andere consequentie, groeidwang, heeft een enorme invloed op bijvoorbeeld werkeloosheid en milieu.

Ons doel is deze informatie zo veel mogelijk te verspreiden zodat meer mensen kunnen kiezen hier bewuster mee om te gaan en waar mogelijk voor een socialer alternatief zullen kiezen.

Zo’n alternatief presenteren wij onder de naam Fair4All.

Binnen het netwerk van Fair4All realiseren wij ons dat de economie (= huishouding) er niet is om door mensen in stand te worden gehouden maar dat de economie voortkomt uit de onderlinge samenwerking tussen mensen. Het onderling realiseren van onze wensen en verlangens binnen een rechtvaardige en gezonde samenleving staat voorop. Dit kan alleen wanneer iedereen binnen het netwerk zo veel mogelijk gelijke kansen heeft.

Fair4All in een paar woorden:

Fair4All zou je in de eerste plaats kunnen zien als een marktplaats waar je spullen en diensten kan ruilen zonder gebruik te maken van Euro’s. In plaats van Euro’s gebruiken wij Fairs. Die Fairs zou je kunnen vergelijken met Airmiles, je kunt er mee betalen maar je kunt ze ook ontvangen als betaling aan jou. Het is de bedoeling dat je straks op deze marktplaats terecht kunt voor een groot gedeelte van je dagelijkse boodschappen, maar ook voor zaken als b.v. vervoer en verzekeringen die we dan gezamenlijk kunnen regelen zonder dat anderen daar aan hoeven te verdienen!

Je kunt Fairs krijgen door spullen of diensten aan te bieden. De spullen kunnen zaken zijn die je niet meer nodig hebt maar ook bijvoorbeeld groente uit je tuin of dingen die je zelf maakt. Diensten kunnen bestaan uit het werk dat je normaal ook voor Euro’s doet of andere zaken die je graag in je vrije tijd doet (grafisch ontwerpen, tuinieren, administratie, timmerwerk, honden uitlaten, advies op allerlei gebied, eten koken, lesgeven, trainingen, fotografie, vertalen, etc. etc.).

bron: Fair4All