↑ Terug naar Ons lot!

Storingen

Storingen in de Spijsvertering.

Diëten – een uitzichtloze weg.

Lever-, gal-, maag- en darmziekten worden vaak met een dieet behandeld.Dit is een symptomatische behandelwijze, d.w.z. men neemt afstand van echte genezing. Begrijpelijk is dit wanneer gezonde producten zoals volkoren en rauwkost de desbetreffende personen niet goed bekomen. Dit is echter geen reden om daarmee genoegen te nemen.Het probleem van het niet verdragen van natuurlijke levensmiddelen kan door gedetailleerde kennis van vitaalstofrijke volwaardige voeding oorzakelijk worden opgelost. De gebruikelijke diëten zijn namelijk erg nadelig, omdat zij de voedingsbodem bieden voor een verkeerde darmflora. Hierdoor ontstaat ongewild een vicieuze cirkel.

Het niet verdragen van levensmiddelen ligt niet aan de voedingsmiddelen zelf, maar altijd aan fouten in de praktische uitvoering. Met deze wetenschap wordt het in de praktijk mogelijk, dat elk voedingsmiddel goed bekomt en veel ziekten van het spijsverteringsstelsel succesvol te behandelen zijn, i.p.v. „daarmee te moeten leven“. Het is te bewijzen dat het niet goed verdragen van levensmiddelen slechts relatief is. Door fouten te vermijden kunnen de betreffende personen daarna genoemde levensmiddelen weer goed verdragen. Niets staat een goede gezondheid meer in de weg.

Als voorbeeld is de vorming van galstenen op deze manier te vermijden. Ook voor ander lijden in het spijsverteringscomplex, zijn er indrukwekkende verbeteringen mogelijk.