↑ Terug naar Ons lot!

Allergieën

Allergieën.

Leven zonder allergieën?

Hooikoorts / eczemen
Plotseling heeft u hooikoorts, Glutenallergie, etc… Heeft u er wel eens over nagedacht hoe dat komt?

De pollen en de granen/gluten waren er ook al jaren van tevoren, maar het lichaam reageerde er niet allergisch op.

Er waren ook tijden, waarin men probleemloos van een poes in huis kon genieten en koemelk niet tot kwaal werd en zo zijn er nog vele voorbeelden…….

Wat is er anders geworden? Het lichaam heeft zich veranderd, het reageert nu anders. Deze verandering is een storing, die zich in de eiwitstofwisseling afspeelt. De allergie is alleen maar het zichtbare symptoom.

Het woord allergie komt uit het grieks: all ergein = anders reageren.

Pollen e.d. zijn daarom slechts schijnoorzaak, maar niet de ware oorzaak.

De basis voor genezing is een oorzakelijke behandeling, namelijk de eiwitstofwisseling storing genezen door volwaardige voeding, begeleid door klassieke homeopathie. Deze maatregel is gegarandeerd zonder bijverschijnselen.
Het lichaam reageert uiteindelijk niet meer allergisch op de betreffende stof(fen).
Een uitsluitend symptomatische behandeling treft niet de kern van de zaak.

Bij een oorzakelijke behandeling blijft dat lastige symptoom later vanzelf weg. Een intensief advies en het opvolgen daarvan, kan weer meer plezier brengen in het leven. Ook bij eczemen die uit de leefwijze voortkomen speelt de voeding een belangrijke rol naast psychische maatregelen.

Ook patiënten met “neurodermitis” reageren heel goed op een oorzakelijke en geheelomvattende aanpak. Het eczeem geneest en de jeuk verdwijnt.Opzoek naar de oorzaak? Wij willen u hier graag mee helpen.

Allergie extra info

De laatste tijd worden er in toenemende mate vragen gesteld omtrent allergieën. Deze vragen kunnen wij helaas niet altijd beantwoorden aangezien de vraagsteller niet aangeeft wat zijn/haar symptomen zijn. Hij/zij schrijft alleen “Bij mij werd door een test een allergie op …….. vastgesteld.” Deze testen zijn meestal niet te vertrouwen, aangezien ook gezonde mensen kunnen …

Bekijk pagina »