Warning: mysql_real_escape_string() [function.mysql-real-escape-string]: Access denied for user 'ODBC'@'127.0.0.1' (using password: NO) in C:\domains\slaaptgijnog.nl\wwwroot\slaaptgijnog\wp-content\plugins\easy-contact-forms\easy-contact-forms-database.php on line 152

Warning: mysql_real_escape_string() [function.mysql-real-escape-string]: A link to the server could not be established in C:\domains\slaaptgijnog.nl\wwwroot\slaaptgijnog\wp-content\plugins\easy-contact-forms\easy-contact-forms-database.php on line 152
Fabrieksvetten (transvetten) – Slaapt Gij Nog?

Terug naar Voeding

Fabrieksvetten (transvetten)

Fabrieksvetten (=transvetten)

Giftige stoffen zijn de hoofdoorzaak van onze gezondheidsproblemen en chronische ziekten.

Deze stoffen zijn onder andere kunstmatige zoetstoffen zoals aspartaam, glucose-fructosestroop, smaakversterkers, transvetten, fluoride, amalgaamvullingen.

Transvet is kunstmatig gefabriceerd vet dat zeer schadelijk is voor uw gezondheid. De consumptie ervan is één van de hoofdoorzaken van de huidige obesitas epidemie. Transvet zit verwerkt in vele duizenden voedingsproducten.

De gezondheidsrisico’s van transvetten zijn hart en vaatziekten, hoge cholesterol, obesitas, diabetes, kanker, allergieën, geboorte afwijkingen, etc.

Als U natuurlijke vetten consumeert, is de helft verteerd na 18 dagen. Als U transvet consumeert, duurt het 51 dagen voordat de helft is verteerd! Geen wonder dat obesitas zo’n groot probleem is.

De voedingsindustrie gebruikt (gedeeltelijk) gehard vet omdat voedingsprodukten daardoor veel langer houdbaar blijven. Minder bederf, minder verlies en dus meer winst! Daarnaast smaken producten met transvet lekker. Transvet wordt gebruikt in fastfood, chips, bakkerijprodukten, patat etc.

Transvetten worden gemaakt door de hydrogenering (verharding) van vloeibare plantaardige olieën zoals zonnebloemolie, sojaolie, etc. Tijdens dit proces worden waterstof moleculen aan de olie moleculen vastgeplakt. Door hydrogenering wordt vloeibare olie hard en smeerbaar, vandaar de naam gehard vet. Op deze wijze wordt margarine gemaakt.

Voedingsproducten bevatten transvet als het één van de volgende ingrediënten bevat: gehard vet, gedeeltelijk gehard vet, geharde olie, gedeeltelijk geharde olie, gehydrogeneerd vet, gehydrogeneerde olie, margarine.

Consumenten zijn jarenlang gewaarschuwd voor de gevaren van verzadigde vetten. Dierlijk verzadigde vetten zijn niet gezond maar transvetten zijn nog slechter voor de gezondheid.

Tips voor het verminderen van uw transvet consumptie:

  1. Kies vloeibare plantaardige KOUDgeslagen olieën & biologische Roomboter
  2. Vermijd de consumptie van fabrieksprodukten zoals koekjes, taarten, donuts, snacks en fastfoods. Ga er vanuit dat deze transvet bevatten.
  3. Wilt U uw gezondheid verbeteren? Doet U uzelf dan een plezier en verwijder niet alleen deze maar ALLE chemische substanties uit uw voeding! En eet zo VOLWAARDIG als mogelijk.

Volwaardige voedsel is voedsel in zijn meest natuurlijke staat, waaraan de mens zo min mogelijk bewerkingen heeft gepleegd. Voeding die zo natuurlijk mogelijk is.  Zonder fabrieksmatige toevoegingen.(fabrieksvoedingsmiddelen)Hoe minder bewerkt en verser het is hoe vollediger (beter).

stukje hieronder bron: foodwatch

vraag:

Ik hoor steeds vaker slechte verhalen over transvetten. Wat zijn transvetten en wat zijn de risico’s van consumptie hiervan?

Antwoord

Transvetten ontstaan door een chemische bewerking in de fabriek, waarbij olie wordt omgezet in hard vet. Vooral handig voor de producent, aangezien olie een goedkope grondstof is. Bovendien is hard vet gemakkelijk te verwerken in het productieproces, heeft het een lange houdbaarheid en maakt het producten knapperig. In onder andere koekjes, gebak en snacks zitten transvetten verborgen.

Ook in de natuur worden transvetten gemaakt. Zo vormt de maag van een koe of schaap oliën uit veevoer of gras om tot transvetten. Deze vetten komen in de melk terecht en alles wat daarvan gemaakt is. Kleine hoeveelheden natuurlijke transvetten zijn dan ook terug te vinden in melk, roomboter, kaas, rundvlees en schapenvlees.

Transvetten hebben een slecht imago. En terecht! Ze zijn nog slechter voor onze gezondheid dan verzadigde vetten. Ze verhogen het cholesterolgehalte en vergroten het risico op hart- en vaatziekten. Helaas wordt het de Nederlandse consument niet makkelijk gemaakt om de hoeveelheid transvetten in een product terug te vinden. In de Verenigde Staten is het verplicht de hoeveelheid transvet op verpakkingen te vermelden. In Nederland hoeft dit niet.

Als u de inname van transvetten wilt vermijden, loont het de moeite om te kijken welke ingrediënten een product bevat. Staat er op de verpakking van bijvoorbeeld koekjes, gebak, zoutjes en snacks één van de volgende termen vermeld: gehard olie of vet / gedeeltelijk gehard vet of olie / gehydrogeneerde plantaardige olie of vet / gedeeltelijk gegydrogeneerde plantaardige olie of vet? Dan zitten er zeker transvetten in en kunt u het betreffende product maar beter links laten liggen.

 ZIE OOK!!  Ziekmakende & gezonde vetten en/of Roomboter!!!!